ÜYE OL
|

HABER VE DUYURULAR

USHAŞ'ın Paydaşı Olduğu İlk Sağlık Turizmi Çalıştayı Kayseri'de Yapıldı - 30 Haziran 2019
2.jpg

Kayseri’de sunulan uluslararası sağlık hizmetlerinin tanıtımının yapılması amacıyla 28-29 Haziran tarihlerinde Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi.

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ), Kayseri Ticaret Odası ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Anadolu Sağlık Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe yaptı.

Bakan Yardımcısı Meşe konuşmasında, artık sadece Türkiye vatandaşlarının değil, diğer ülkelerden yüzbinlerce hastanın da en yüksek kalitede sağlık hizmeti almak için Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi. Türkiye’ye sağlık turizmi kapsamında hasta gelen ülkelerin başında Azerbaycan, Irak ve Almanya’nın geldiğini anlatan Meşe, “Uluslararası hastaların en çok tercih ettiği şehirler İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Erzurum ve Yalova. Bu şehirlerde genel turizm destinasyonu olması ve özel hastane gruplarının bulunması tercih sebebidir. Sağlık ve tıbbi nedenlerle gelen yabancı ziyaretçi ve yurt dışında ikamet eden vatandaşlardan elde edilen turizm geliri 2018 yılında 1 milyon 110 bin 843 dolar olarak gerçekleşmiştir. 2018 yılında sağlık turizmi ve turistin sağlığı kapsamında ülkemizde 551 bin 748 hastanın sağlık hizmeti aldığı görülmüştür” diye konuştu.

“Hedefimiz Türkiye’yi sağlık turizminde dünyanın en başarılı markası haline getirmektir”

Meşe, Kayseri’nin Türkiye’deki en kapsamlı şehir hastanelerinden birini bünyesinde barındırdığını, mevcut üniversite hastaneleri ve özellerin de varlığı dolayısıyla 2019 yılı için kentin sağlık turizminde tercih edilebilirliğinin artmasını beklediklerini kaydetti.

Çalıştaya, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Sema Ramazanoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Ümmü Gülşen Öztürk, ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ilçe belediye başkanları ve çok sayıda turizm acente yetkilisi katıldı.

Çalıştayın ikinci gününde ise sağlık turizmi çeşitlerinden her birinin tek tek ele alınması ve sağlık turizminde Kayseri’nin destinasyon imajı ve markalaşma potansiyeli ele alındı.
SON EKLENENLER
ANADOLU SAĞLIK TURİZM DERNEĞİ
Atatürk Bulvarı Hastane Caddesi No.44 /1 Kocasinan/ KAYSERİ
Tel: 0 352 333 22 33 / 110
Web tasarım ajansı Medyatör